пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Презентація результатів Хакатону

Останнім часом у освітньому просторі України набирає обертів тренд STEM-освіти.
Що ж таке STEM?
Сьогодні вихованці та педагоги Великобірківського БТШ мали можливість на практиці познайомитися із цим поняттям. 
Насправді, абревіатура STEM розшифровується як Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика). Саме ці напрями лежать в основі даної методики освіти. При цьому дані дисципліни вивчаються не окремо, як ми звикли, а у комплексі. Велике значення грає практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці. Учні отримують практичні навички, що можуть зробити наше життя простіше.
STEM-освіта ставить перед собою мету зацікавити сучасною наукою, розвинути здібності дітей та підлітків в різних сферах STEM, підтримати інтерес до цікавих технічних напрямків та дати можливість молоді проявити себе. 


Для того, щоб краще зрозуміти зміст цієї формули, Урманець О.Д. учасниця Хакатону для вчителів «STEM-урок: методичні підходи та гендерні стереотипи», що проводився з 31 жовтня по 2 листопада в м. Хмельницьку, представила відео команди "Точка відліку - Checkpoint", в якому на прикладі виготовлення звичайного паперового літачка показано простими словами всю суть SТЕМ-освіти.
А також запропонувала підтримати челендж "SТЕМ-літак", долучаючи не тільки хлопців , а й дівчат разом з батьками створювати наочні приклади науки.
Діти з радістю підтримали цю ідею і вже незабаром чекаємо відео!
#ДівчатаSTEM #CSRUkraine #UNFPAUkraine

 

Немає коментарів:

Дописати коментар