субота, 16 листопада 2019 р.

ФОРУМ інноваційної освіти INED 2019

Щоб впроваджувати новітні підходи до навчання потрібна мотивація, натхнення і постійний обмін досвідом!
Сьогодні в Українському католицькому університеті панувала атмосфера продуктивності, адже понад 200 учасників з різних регіонів України прийшли вчитися на ФОРУМ інноваційної освіти INED 2019!
До учасників звернулися організатори Форуму: заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, радник ректора УКУ Павло Хобзей та представниця Міжнародного фонду "Відродження", Оксана Дащаківська з натхненною промовою на одну з тематик цьогорічного Форуму.
А далі пощастило відвідати:
- надзвичайні майстер-класи від освітянських практиків про використання сучасних технологій: віртуальні заняття, доповнена реальність, робототехніка від експерток ГО "Гільдія вчителів" ;
- натхненні та емоційні виступи-презентації від іноземних спікерів:
 БРАЙАНА ЛАПСА - доктора філософії, кандидат класичних наук в коледжі Оріель, Оксфордський університет. Його докторські дослідження зосереджуються на історії та філософії освіти.ї
 ШОНА-ПАТРІКА ЛАВЕТТА - професора із комунікацій, який раніше працював військовим кореспондентом. Був волонтером у Матері Терези та працював із п’ятьма Римськими Папами .
Ось кілька цікавих думок:
🌟 Найскладнішим завданням, нас, вчителів, батьків, лідерів полягає у тому, щоб підтримати наших дітей, учнів, студентів, допомогти їм краще усвідомити, що означає бути людиною у XXIст.
🌟 Нам легко вчити наших учнів відповіді на питання : "Хто?" "Що?" "Коли?" "Де?". Як зрозуміти "Навіщо" ? Саме воно дає нам контекст і розуміння. Це єдине питання, яке додає сенсу усім іншим.
🌟 Знання і розуміння. Ще ніколи за історію людства ми не знали так багато, але розуміли так мало.
🌟 Ми боїмося змін і ми боїмося змінитися, бо це викликає у нас відчуття незахищеності. Тому ми вибираємо те, що хочемо почути і відмовляємось дізнаватись те, що нам насправді потрібно.
Форум інноваційної освіти - це концентрація ідей, корисних порад та обмін досвідом!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар