понеділок, 22 квітня 2019 р.

Живімо за Українською хартією вільної людини!


Процвітаюча, могутня Україна – це не дар, який впаде з неба, який ми знайдемо, прокинувшись вранці. Це не подарунок долі, а наша спільна праця у всіх сферах багатогранного життя людей і суспільства.

Ситуація, яка сьогодні склалася в Україні, вимагає прийняття кожним членом суспільства відповідальності за свою долю, за вибір певної системи ціннісних орієнтацій.







Поштовхом до об’єднання всіх людей, які хочуть доброго і гідного життя в Україні і навколо неї є життєві орієнтири, закладені в Українській Хартії вільної людини, що набувають сьогодні особливої актуальності, адже пропагують найважливіші чесноти для молодого покоління: це відповідальність, морально – духовні та європейські цінності, самостійність мислення, наполегливість у справах, патріотизм і любов до Батьківщини, єдність політичних рішень, новаторство, почуття власної гідності.


Отож сьогодні, в рамках реалізації обласної програми "Впровадження Української Хартії вільної людини в навчальних закладах Тернопільської області на 2017-2020 роки" у Великобірківському БТШ зустрілися лідери учнівського самоврядування та педагоги-виховники Тернопільського району, щоб ще раз переосмислити та поміркувати над життєвими цінностями, крізь призму Хартії вільної людини. 
На зустріч завітали завідувач Центру виховної роботи, захисту прав дитини, громадянської освіти ТОКІППО Хома Світозара Олегівна, методист Центру Голуб Марія Ярославівна, завідувач відділу організаційно-методичного та інформаційно-видавничої діяльності ТОКІППО Мартинів Марія Андріївна та методист з виховної роботи та позашкільної освіти ТРМК Руцька Ірина Богданівна.


Для присутніх було проведено інтерактивний захід "Успішні люди сьогодення як взірець життя за принципами УХВЛ" та просвітницький інтерактивний захід з елементами тренінгу "Громадянська освіта крізь призму впровадження Української Хартії вільної людини в освітній процес". За результатами тренінгу педагоги отримали сертифікати, а лідери учнівського самоврядування уклали угоду із самим собою.
Невимушене спілкування, нові форми роботи, цікаві вправи, усвідомлення значимості сприяли плідній роботі та високій мотивації до подальшої роботи над впровадженням УХВЛ у освітній процес.

Немає коментарів:

Дописати коментар