четвер, 13 лютого 2020 р.

Рада старшокласників в Будинку Праці


13 лютого 2020 року відбувся навчальний збір районної школи управлінської майстерності на тему «Сучасні тенденції розвитку учнівського самоврядування «Виховуємо в учнів лідерів» на базі Будинку Праці, що у Тернополі.
Лідери учнівського самоврядування Тернопільського району, в рамках реалізації обласного проекту “Школа життя”, мали можливість взяти участь на лютневому засіданні Клубу “Час Z”, котрий відбувся в консультативному центрі для школярів Будинку Праці.
Учасників заходу привітали директор Тернопільського міжміського центру зайнятості Анатолій Куриляк. 
З метою розширення уявлення про сучасні вимоги ринку праці заступник начальника відділу профорієнтації ТМРЦЗ Аліна Грицаєнко підготувала цікаву і змістовну програму. 
Сам захід був у форматі “Молодь для молоді” і основними спікерами були студенти IV курсу ТНТУ ім. І.Пулюя спеціальності "Психологія", адже набагато цікавіше, коли інформацію презентують майже такі,як ти.
Отож, спочатку було розглянуто ситуацію у світі в розрізі трудових ресурсів. Для того, щоб кожен був ефективний варто знати що ти хочеш, що можеш і які потреби сучасного ринку праці. Сучасний світ надзвичайно динамічний, тому свої сильні сторони треба знати і співвідносити їх з вимогами роботодавців, тому огляд актуальнихSoft-skills був як ніколи доречним.
Також на засіданні учасники мали можливісь пофантазувати щодо професій майбутнього та поділитись своїм баченням щодо стереотипів мислення, щодо вибору майбутнього фаху.
А на завершення фахівець служби зайнятості презентувала профорієнтаційну платформу "Моя професія - консультаційна мережа" . Та розповіла про інші корисні ресурси.
Під час інтерактивної роботи лідери отримали слушні поради та консультації начальниці відділу організації профорієнтації Тернопільського
обласного центру зайнятості Тетяни Білінської та її заступниці Катерини Варнавських.
Крім цього лідери освітніх закладів ознайомилися з АРТ-буками з профорієнтації та поділилися результатами реалізації плану роботи учнівської асоціації "Авангард", зокрема, проекту "Школа життя" та обговорили плани на майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар