вівторок, 29 жовтня 2019 р.

ЕКО-школа – креативно і практично

29 жовтня 2019 року на базі НВК «Мишковицька ЗОШ I-III ст. – ДНЗ» за ініціативою завідувача Тернопільського районного методичного кабінету Галини Іванівни Кубелко та методиста з навчальних дисциплін Тернопільського РМК Наталії Михайлівни Німко, працівниками Лабораторії науково-дослідного та навчально-методичного забезпечення дисциплін еколого-природничого спрямування ТОКІППО було проведено тренінг-навчання «ЕКО-школа – креативно і практично», в якому взяла участь методист Велкобірківського БТШ Урманець О.Д..  

Діана Степанівна Яценко, методист, в. о. зав. лабораторії, ознайомила педагогічних працівників з основними напрямками роботи структурного підрозділу, одними з яких  є експериментальна та інноваційна робота. В рамках цих напрямів працівниками лабораторії було розроблено інноваційний освітній експеримент регіонального рівня «ЕКО-школа», завданнями якого є створення сприятливого екологічного середовища у закладах освіти та формування екологічно толерантної й гармонійної особистості. 
Реалізація цих завдань здійснюватиметься і через такі дослідно-експериментальні проєкти як «Навчання в русі», «Вчимося жити разом», «Школа сприяння здоров`ю».
 Більш детально з цими освітніми інноваційними напрямками методистів районного методичного кабінету та педагогів Тернопільського району ознайомила методист лабораторії Людмила Андріївна Кучер.
 На завершення тренінгу-навчання працівники лабораторії організували міні STEM-проєкт «Створення творчого навчально-дослідного практично-спрямованого середовища у закладі освіти», під час якого педагоги обмінялися досвідом та інноваційними ідеями щодо сучасного закладу освіти нового зразка. 

Немає коментарів:

Дописати коментар