понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Бучач. Екскурсія

Загадковий величний Бучач – місто з багатовіковою історією, сьогодні відкрив свої історичні та культурні таємниці для делегації Тернопільського району. 
Учнівська молодь та педагоги мали можливість відвідати Бучацьку ратушу, унікальну пам’ятку, створену 1751 року в тандемі з архітектором Бернардом Меретином. Ця споруда у стилі рококо не має аналогів не лише в Україні, але й у Центральній Європі.
Вразив своєю неймовірною красою Костел, який свято береже пам’ять про славного скульптора Пінзеля. У самому костелі – одразу 5 вівтарів: центральний і 4 бічних. Бічний вівтар Святого Юди Тадея знаний тим, що саме перед ним Пінзель брав шлюб і хрестив своїх дітей.
Вважають, що основні фігури з храмового вівтаря власноруч виготовив сам Майстер. Менші, а також чисельних ангеликів – його учні. У нижній частині головного вівтаря стоять постаті апостола Івана Євангеліста, святих Йоахіма та Анни, а також Захарія, зображеного у вбранні старозавітного священика.
А далі учасники подорожі відвідали Бучацький районний центр дитячої та юнацької творчості "Сузір'я", АРТ-двір, фабрику св. Миколая, пластову домівку, монастир оо. Василіян та споглядали на Бучацький замок.
Дякуємо за організацію цікавої та змістовної екскурсії куратору Бучацької ліги старшокласників Гойді Оксані Іванівні


 

Немає коментарів:

Дописати коментар