четвер, 27 червня 2019 р.

Мистецько-просвітницький проект "Видатні люди нашого краю!".


 Історія мого краю - це історія людей, які тут живуть...
Учнівські колективи з 2017 року реалізовують проект "Знай наших", днями бібліотекарі району започаткували мистецько-просвітницький проект "Видатні люди нашого краю!". 
Головна мета проекту, як сказала у вступному слові директор центральної районної бібліотеки Ольга Василюк, — пошук та популяризація людей, які працею прославили свій район, село й допомагають розвивати його. У Тернопільському районі таких було і є чимало — митці, спортсмени, керівники сільськогосподарських підприємств, педагоги, медики, учасники визвольних змагань різних років, бізнесмени, політики, вчені, журналісти, цікаві особистості. Їхнє життя та діяльність варто вивчати, досліджувати, розповідати іншим, виховувати на їх прикладі молоде покоління. З ними треба організовувати зустрічі, щоб люди знали, хто живе у їхньому селі чи містечку, які заслуги має людина.
27 червня у центральній районній бібліотеці організовано зустріч з головою Тернопільської районної ради Андрієм Васильовичем Галайком. На захід запрошено бібліотекарів із сіл Тернопільського району, селищного голову смт Великі Бірки Романа Мацелюха, педагогів, журналістів. У дружньому колі, майже по-сімейному щиро відбулася ця зустріч. Бібліотекарі центральної районної бібліотеки підготувати відеорозповідь про дитячі роки Андрія Галайка, роки служби у війську, навчання у вузі, його мистецьку діяльність, роботу на посаді начальника відділу культури РДА, депутата та голови Тернопільської районної ради. Андрій Васильович відповів на запитання присутніх, поділився спогадами про своє життя та був глибоко зворушений такою увагою. «У кожному селі Тернопільського району є цікаві люди, з якими варто проводити подібні зустрічі, — сказав Андрій Васильович. — Про декого з них знає світ, Україна, а дехто зробив багато лише для свого рідного села, людей. Вони однаково цінні для історії. Знаю, зокрема, багато таких людей у своєму рідному Настасові та у Великій Березовиці, де проживаю сьогодні. Сподіваюся, що бібліотекарі краю підтримають цю дуже хорошу ідею та з часом ми почуємо про втілення мистецько-просвітницького проекту «Видатні люди нашого краю» у бібліотеках сіл та селищ нашого району».

Тепер, об’єднавши зусилля, громадськість нашого району зможе віднайти і поширити інформацію про цікавих, унікальних в своїй галузі, славних земляків. 
Цінуймо і примножуймо нашу історію!

Немає коментарів:

Дописати коментар