пʼятниця, 21 червня 2019 р.

Допис в газеті "Подільське слово" за 21 червня 2019 р.

Феєрія розуму й таланту

18 червня на базі НВК «Великобірківська ЗОШ І-ІІІ ст. — гімназія ім. С. Балея» відділ освіти Тернопільської райдержадміністрації, районний  методичний кабінет Тернопільської районної ради організували та провефестиваль обдарованих і талановитих учнів Тернопільського району «Майбутнє України».
Сюди запросили учнів, які цього року стали переможцями районних та обласних предметних олімпіад із базових навчальних дисциплін, переможцями конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, конкурсів технічної творчості та переможцями спортивних змагань.
У фестивалі взяли участь і вчителі, які, як зазначили ведучі дійства, взяли на свої плечі непростий обов’язок — ростити обдарованість і успішно впоралися з цим, підготувавши переможців.
Гордість за молоду творчу еліту прийшов розділити народний депутат України Тарас Юрик, який, звертаючись до учнів та їх наставників, зокрема, сказав: «Успіх починається з мрії. Мрія — це план, який наполегливо, незважаючи на труднощі та перешкоди, треба виконувати. Тоді й буде результат. Ви, діти, народилися у вільній незалежній державі. Вам належить її розбудовувати, робити багатшою. Україна — ваш дім. Ви потрібні своїй державі. Саме в рідному краї найкраще знайдете застосування своїм здібностям та станете по-справжньому щасливими людьми!»
Вітаючи учнів та їхніх наставників, голова Тернопільської райдержадміністрації Олександр Похилий висловив побажання, щоб і надалі наш край поповнювався сузір’ям нових талановитих зірочок. «Ви, діти, наше найбільше щастя та багатство, — сказав Олександр Ігорович, — кожен із вас має можливість навчатися у гідних умовах. Нове сучасне обладнання кабінетів дає можливість краще та ефективніше працювати педагогам. А вам — зрозуміти та засвоїти програми з рідної мови та літератури, фізики, хімії, математики, історії, іноземних мов, інформатики. А про такі облаштовані спортивні шкільні зали та майданчики зі штучних покриттям для гри у футбол та волейбол хлопчаки мого покоління навіть і мріяти не могли. Щороку поліпшується матеріально-технічна база ваших шкільних та позашкільних навчальних закладів. Нині сільська школа успішно витримує конкуренцію із міськими. Наші учні займають призові місця на учнівських предметних олімпіадах різного рівня. Приємно, що кожного року їх щораз більше. А це зобов’язує владу, ваших батьків трудитися ще краще, вкладати у ваш розвиток. Адже інвестиції у дітей — це найвигідніші вкладення, які окуплять себе, бо ці діти з часом стануть достойними та щасливими громадянами своєї держави».
«Попереду у вас, дорогі діти, нові дороги, пригоди, відкриття, для кого — літні канікули, відпочинок. А для випускників — нелегкий вибір майбутньої стежини у самостійне життя, — сказав голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко. — Нині ми підбиваємо підсумок вашої минулорічної праці, яка принесла кожному з вас плоди пізнання, досвіду, терпіння та наполегливості. На сесії Тернопільської районної ради депутати одноголосно затвердили програму роботи з обдарованою молоддю, завдяки чому стало можливим грошове преміювання переможців предметних олімпіад різних рівнів, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, конкурсів технічної творчості та переможців спортивних змагань. Це ваші чесно зароблені гроші за наполегливу щоденну працю».
Під час урочистої частини грамотами Тернопільської районної адміністрації та Тернопільської районної ради, а також грошовими преміями були нагороджені 45 учнів і 43 педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти.


Свої найкращі побажання переможцям висловили начальник відділу освіти Тернопільської РДА Василь Цаль, селищний голова Великих Бірок Роман Мацелюх, директор НВК «Великобірківська ЗОШ І-ІІІ ст. — гімназія ім. С. Балея» Ольга Бас, директор районного методичного кабінету Галина Кубелко. Пісні та запальні танці учасникам фестивалю дарували вокальний колектив «Калиновий цвіт» (керівник Наталія Грицан), солісти Христина Жук, Іванна Недошитко, Вероніка Безкоровайна.
 Після офіційної частини на учасників фестивалю очікували фуршет, барбекю, інтелектуально-розважальна програма «Ігри патріотів», запальні банси та смачне морозиво.
Цей день, безумовно, кожному учаснику запам’ятається неймовірними емоціями. Особливо, наймолодшим, які отримали першу грошову винагороду за свої успіхи!

Немає коментарів:

Дописати коментар