середа, 20 березня 2019 р.

Смачна літературна дегустація нової книжки

Поетеса Оксана Жук пригощала тернополян «ліричними десертами» і чаєм
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kult-podii/poetesa-oksana-zhuk-prigoschala-ternopolyan-lirichnimi-desertami-i-cha-10824885.html


Смачна літературна дегустація нової книжки, що нагадує плитку шоколаду, надовго залишила приємний післясмак. Привітна, усміхнена, життєрадісна жінка – поетеса й журналістка Оксана Жук 19 березня у Центральній міській бібліотеці Тернополя презентувала свою п’яту поетичну збірку «Горнятко чаю і трохи лірики». Усім, хто завітав на цю подію, таке приємне чаювання і лірика на десерт, створило по-домашньому затишну, теплу атмосферу й підняло настрій. 
Приємною несподіванкою для авторки книжки стали дві композиції у виконанні саксофоніста. Власне з цього й розпочалась презентація, «родзинкою» якої стали «літературні десерти», які могли замовити усі, хто прийшов на це свято поезії. «Меню» лежало на кожному столику. 
А ще Оксана Жук здивувала присутніх гаданнями-побажаннями. Жінка роздала гостям паперові закладки до книжки, на кожній з них було приклеєне віршоване передбачення-побажання. Відтак поетеса частувала власними «літературними десертами». 
Збірка «Горнятко чаю і трохи лірики» вийшла у видавництві «Горлиця» у 2017 році. Книжка має три розділи – «Дорога, соняшники, щастя», «Горнятко для двох», «Мрії здійснюються». Вперше окрім поезій я подала й свої короткі прозові твори, – каже Оксана Жук. – Ілюстрації створила художниця Богдана Біленька. До вірша «Кличе рідне село все частіше в дорогу» є малюнок, на якому церква з мого рідного села Козярі і криниця з обійстя моєї мами. 
З виходом п’ятої збірки пані Оксану привітали знаний письменник, художник, автор і виконавець власних пісень, заслужений діяч мистецтв України Олег Герман, письменниця і журналістка Валентина Семеняк, вчитель української мови та літератури НВК «Лозівський ЗНЗ І-ІІ ст. – ДНЗ» Оксана Каторож, методист Великобірківсього будинку творчості школяра Ольга Урманець. 
Довідка 
Оксана Жук народилась у с. Козярі Підволочиського району. За фахом – учитель української мови та літератури. Автор поетичних збірок «Віршовирій», «Щирослів’я», «Тридивно», «Назустріч сонцю», публікацій в Україні, Німеччині, Канаді, текстів пісень. Працює редактором газети «Хлібодар Поділля» ТОВ «Волочиськ-Агро» агропромхолдингу «Астарта-Київ». Член національної Національної спілки журналістів України. Захоплюється мандрами і фотографією. 


Немає коментарів:

Дописати коментар