четвер, 14 березня 2019 р.

Районні змагання з початкового спортивно-технічного моделювання

14 березня 2019 року на базі Великобірківського БТШ було проведено районні змагання із початкового спортивно-технічного моделювання, приурочені відзначенню Шевченківських днів та Дню українського добровольця. 
В них взяли участь 20 вихованців гуртків початкового технічного моделювання віком до 10 років закладів позашкільної освіти Тернопільського району. 





З вітальними словами до юних техніків, майбутніх винахідників та конструкторів звернулися почесні гості змагань - методисти районного методичного кабінету Івасюк А.З. та Руцька І.Б. З програмою змагань ознайомив головний суддя змагань, методист Великобірківського БТШ Серба Тарас Богданович. 







В цьому році команду Великобірківського будинку творчості школяра представляли такі гуртківці: Баньковський Роман, Бутковська Яна, Вдовін Михайло, Дердюк Наталія, Жовнір Вадим, Кметик Анастасія, Котовська Вікторія, Мазур Оксана, Мацелюх Наталія, Мушинська Христина, Потурай Юрій, Радик Костянтин, Якубович Максим, Яцків Ігор.
Програмою змагань було передбачено: проведення теоретичного заліку, виготовлення моделі транспортної техніки, виготовлення літаючої моделі планера та участь у змаганнях на дальність польоту в приміщенні.

В конкурсі «Теоретичний залік» правильно відповіли на тестові запитання Баньковський Роман, Буткоська Яна, Вдовін Михайло, Жовнір Вадим, Котовська Вікторія, Мацелюх Наталія, Мушинська Христина та Якубович Максим. Саме ці учасники потрапили у фінал, де потрібно було розгадати кросворд на технічну тематику. За відмінну теоретичну підготовку І місце зайняв Якубович Максим, ІІ місце розділили Жовнір Вадим та Мушинська Христина, а III місце отримали Баньковський Роман, Бутковська Яна та Котовська Вікторія.
Під час виготовлення автомоделі найкраще справився Радик Костянтин, зайнявши І місце, ІІ місце у Кметик Анастасії, а Дердюк Василина та Мацелюх Наталія розділили ІІІ сходинку п’єдесталу.

Оцінюючи стендову модель планера судді визначили, що найкраще виготовив авіамодель Якубович Максим, зайнявши І місце, ІІ місце у Вдовіна Михайла, а ІІІ місце розділили Бутковська Яна та Потурай Юрій.
Запекла боротьба між юними авіамоделістами розпочалась під час визначення результатів дальності польотів планерів - найпростіших літаючих моделей. Адже, тут, напевно, багато залежить ще й від фортуни. Богиня удачі сьогодні була на боці Баньковського Романа – І місце, Вдовін Михайло – ІІ місце, а Жовнір Вадим та Яцків Ігор – ІІІ місце.








В загальному заліку, за підсумками всіх видів конкурсних змагань абсолютними переможцем став Якубович Максим, ІІ місце у Баньковського Романа та Жовніра Вадима, а ІІІ місце вибороли Бутковська Яна, Котовська Вікторія, Мушинська Христина.
Всі учасники змагань нагородженні відділом освіти Тернопільської РДА відповідними грамотами та дипломами, а також маленькими кумедними іграшками від директора Великобірківського БТШ Кульчицької М.І.
Не залишились без подарунків і наші іменинники Якубович Максим та Мазур Оксана. - їм вручено також подарунки на згадку.
28 березня кращі гуртківці будуть захищати честь Тернопільського району на обласних змаганнях з ПТМ.
Бажаємо успіхів в майбутньому!


Немає коментарів:

Дописати коментар