вівторок, 13 листопада 2018 р.

ДІТИ З ВЕЛИКИХ БІРОК зустрілися із Вселенським Патріархом Варфоломієм І.

Символічно, що саме в Міжнародний день добра, який відзначається 13 листопада, діти-учасники проекту «Книга Добра», кожен з яких несе свою історію добра, зустрілися з Вселенським Патріархом Варфоломієм і отримали благословення на свої добрі справи.
Понад тисячу кілометрів подолали 65 юних дипломатів із всієї України заради цієї благородної місії - особисто вручити Святішому Варфоломію КНИГУ ДОБРА. Це — діти із сімей учасників АТО, обдаровані хлопці та дівчата, а також переможці трьох етапів міжнародного соціального проекту «Книга добра».
Честь брати участь у цій почесній місії отримали і вихованці Великобірківського БТШ, переможці ІІІ етапу проекту: Миколаїшин Тетяна, Дмитренко Аліна, Кульматицька Вікторія, Маценько Устим, Чудик Арсен та методист закладу Урманець Ольга Дмитрівна.

«У сьогоднішній, непростий для України час місія українських дітлахів дуже потрібна,»- наголосив Святіший Патріарх Варфоломій І. І додав: « Нині найважливіші для України мир і свобода. А ще, об’єднання».


Святійший прийняв від дітей КНИГУ ДОБРА, вишиту бісером ікону та зроблений власноруч вихованцями нашого позашкільного закладу під керівництвом Урманець Ольги ЛОГОТИП ПРОЕКТУ - СОНЦЕ З СЕРЦЕМ.

Під час вручення “Книги Добра” юні українські дипломати подивували Святішого Варфоломія щирими побажаннями і українською піснею.
«Книга добра» тепер зберігатиметься в Стамбулі. До цього часу її вже отримала бібліотека Ватикану та книгозбірня імені Вернадського в Києві.
"Книга добра" - це міжнародний соціальний проект, який об'єднав тисячі дітей і дорослих з метою пошуку унікальних історій про добро в усіх його проявах. Проект стартував у лютому 2017 року за підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства людських ресурсів Угорщини, народного депутата і письменниці Марії Матіос і з благословення Його Преосвященства Любомира Гузара.
На першому етапі проекту діти та дорослі з усіх регіонів України писали реальні історії. На адресу організаторів проекту надійшло тоді більше 3 тисяч унікальних історій про добрі, мудрі вчинки безкорисливих людей з чуйним серцем і хорошими помислами. З них було відібрано сотню найцікавіших історій, серед яких історії наших великобірківчан сестричок Юлії та Валі Гайдукевич і Олександра Боєчка.
Другий етап був присвячений створенню унікальних малюнків до історій майбутньої книги. За цей час його організатори отримали близько 40 тисяч ілюстрацій до вже написаних історій про добро і вибрали 100 найкращих. Приємно, що серед переможців ІІ етапу також є робота нашої вихованки Злонкевич Юстини.

На завершальному етапі відібрали 50 історій і малюнків, які увійшли до "Книги добра".
Книгу виготовляли у Центрі української культури в Таллінні, яким керує уродженець Великих Бірок Анатолій Лютюк.
Особливість книжки ще й у тому, що її виготовляли за унікальною середньовічною технологією на особливому папері, який зберігається кілька тисяч років. Уявіть собі – пра-правнуки нинішніх дітей зможуть взяти до рук цю книжку і прочитати, чим жили їхні предки. Папір виготовляли з бавовни і сушених трав. На кожну сторінку створили окреме кліше, де вивели історії про добро каліграфічним почерком..
Таким чином виготовлено 100 ексклюзивних екземплярів "Книг добра" (на черпаному папері) та 10 тис. її друкованих примірників.
Презентацію “Книги Добра” заплановано у 50 країнах світу у найбільші бібліотеки світу.
Малі її копії вже друкуються в Україні. Їх згодом подарують найактивнішим учасникам міжнародного соціального проекту «Книга добра» та книгозбірням загальноосвітніх шкіл України.
Міжнародний соціальний проект «Книга добра» реалізується Благодійним фондом «Чисті серцем» , Центром української культури в м.Таллінні, Державним самоврядуванням українців Угорщини, за підтримки Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. #Книга_Добра #Історії_добра #Чисті_Серцем

Немає коментарів:

Дописати коментар