четвер, 15 листопада 2018 р.

РУМУНІЯ ГОСТИННО ПРИЙНЯЛА ПОСЛАНЦІВ МИРУ І ДОБРА!

Дякуючи Надзвичайному та Повноважному Послу України в Румунії Олександру Банькову учасники міжнародного соціального проекту "Книга добра" мали можливість 15 листопада 2018 р. побувати на цікавій екскурсії в будівлі Парламенту Румунії, яка вразила неймовірною помпезністю, вишуканістю та величністю. 
Палац Парламенту в Бухаресті - одна з найбільших будівель в світі. Палац воістину величезний: ця будівля займає 1 місце в Книзі рекордів Гіннеса, як найбільша адміністративна будівля для цивільного використання; за площею він займає друге місце у світі (після Пентагону) та третє місце в світі за об’ємом; це найважчий і найдорожчий будинок у світі площею 365000 м².
Його будували протягом 7 років більш ніж 20 000 чоловік, котрі працювали 24 години в три зміни на добу. Після землетрусу 1975 року Ніколає Чаушеску ініціював план будівництва нового політико-адміністративного центру в районі пагорба Уранія, який був визнаний фахівцями як сейсмічно безпечний для будівництва монументальних будівель. Тенденцією диктатора було, з одного боку, зосередження усіх основних державних органів в одній будівлі, а з іншого боку, Чаушеску бажав безпечного місця для життя, яке могло б витримати навіть ядерний напад.

Коли почалася революція 1989 року, будівля була завершена на 60%. Будівельні роботи здійснювалися і пізніше, але значно повільнішими темпами. Після повалення диктатора, який ніколи не жив у цьому будинку, палац займає румунський парламент. Нині в будівлі розміщені суспільні інститути: палата депутатів, Сенат, Законодавча рада та Конституційний Суд Румунії. Крім того тут проводяться різноманітні конференції.
Висота палацу досягає 84 метрів, а підземна його частина йде в глибину на 16 метрів. Будівля складається з 12 поверхів і 1100 кімнат. У будівництві будівлі було використано багато мармуру, кришталю, бронзи та дорогоцінного дерева.
Юні посланці миру і добра прогулялися масивними сходами і величезними мармуровими залами та заспівали пісню «Творімо добро разом!»
Ми щиро дякуємо пану Послу і команді дипломатичної установи за організацію перебування, смачний обід і комфортний нічліг в Бухаресті!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар