середа, 14 листопада 2018 р.

ЦІКАВА ЗУСТРІЧ З ПАВЛОМ КЛІМКІНИМ.

14 листопада юні посли миру і добра мали зустріч з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Діти і супроводжуючі подякували Павлу Анатолієвичу за сприяння і допомогу в подорожі, а у відповідь п.Міністр запросив дітей на екскурсію історичним центром міста, яку сам і провів. 
Діти ще раз переконалися, що у Стамбулі тісно переплелися історичні та архітектурні надбання різноманітних народів, сходу і заходу, великих цивілізацій. Як доказ - ціла низка назв, якими величали місто у давнину: Візантій, Новий Рим, Константинополь, Царгород, а після завоювання турками у XV столітті - Стамбул.
Зокрема, міністр показав Софійський собор - найважливішу пам’ятку Стамбула. Адже, його звели ще у IV столітті нашої ери. За часів Візантійської імперії собор перебував у центрі Константинополя поруч із імператорським палацом, на місці якого тепер стоїть Блакитна мечеть. Тут хрестилася княгиня Ольга, причому візантійський імператор Константан був настільки нею зачарований, що нібито запропонував їй руку й серце, проте змушений був задовольнитися лише роллю хрещеного батька Ольги.
Довгих тисячу років Софійський собор вважався найбільшим християнським храмом світу. Згодом, тут була мечеть. Тепер у храмі, що занесений до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та називається “восьмим чудом світу”, працює музей Айя-Софія.
На завершення нашої зустрічі та перебування у Туреччині Павло Анатолійович пригостив усіх чаєм та класними турецькими смаколиками!
Безмежно вдячні Павлу Анатолієвичу і всьому МЗС за підтримку і таку приємну увагу до нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар