середа, 20 червня 2018 р.

Музей ВОДИ

Старшокласники Тернопільського району відвідали Інформаційно-водний центр або, як його звикли усі називати "Музей Води". Це приміщення та його експонати цікаві не тільки дітям, а й дорослим. Саме тут можна дізнатися все про водні артерії не тільки нашої країни, а й наших міст. 

Музей є частиною паркового комплексу «Хрещатий». У водному центрі можна побачити, який шлях долає вода від дощових хмар аж до річкового осаду. Така цікава експозиція знаходиться під землею, куди треба їхати ліфтом.

Експозиція знайомить з кругообігом води в природі, при цьому їй притаманні ознаки музею, технічної виставки та аквапарку.
Огляд експозиції дає змогу в нетрадиційній формі ознайомитись з водою, про роль води у природі та житті людей, про історію Київського водогону, технології очищення та транспортування води до споживача, водовідведення та очищення стічних вод, методами раціонального водокористування в побуті, здійснити подорож каналізаційним колектором до очисних споруд Бортницької станції аерації.
Під час подорожі в світ води можна спостерігати за таненням льодовиків, зародженням дощу та виверженням гейзерів.
Також у підземеллі знаходиться прототип артезіанської свердловини – і всі ці враження можна отримати в справжньому підземному гроті, який неможливо описати, а треба тільки побачити.

 У Музеї води багато басейнів з різним експозиційним призначенням. Наприклад, тут є і басейн із японськими рибками – коли піднести руку близько до води, вони самі торкаються ваших долонь. Також у музеї створені штучні ріки, для яких кожен із відвідувачів може самостійно зробити русло.
І взагалі, в Музеї води багато динамічних експозицій, де вода постійно і безперервно тече. Також у музеї є зали, де йде дощ із грозою, або тече водоспад. У Музеї води можна дізнатися багато нового про озера, річки і водоспади – це змінює попереднє уявлення людини про воду. Цікавинкою Музею води є й атракціон мильних бульбашок. Кожен з відвідувачів може опинитися у величезній бульбашці, яка його повністю огорне.

Немає коментарів:

Дописати коментар