вівторок, 15 січня 2019 р.

Місія завершена!

Від тепер, Книга Добра - є ще у трьох визначних бібліотеках світу. 
 Делегація із 40 дітей з різних областей України, серед яких, учасники І та ІІ етапів проекту Книга Добра, найактивніші учасники ІІІ етапу, діти бійців АТО, ВПО, із малозабезпечених сімей, а також обдаровані діти, організатори проекту та супроводжуючі особи подолали велику відстань для того, щоб виконати місію послів добра. 
В складі делегації послів миру і добра з України мали честь бути і семеро вихованців Великобірківського БТШ: Жук Христин, Баран Ольга, Жук Яна, Ковч Каріна, Потурай Юрій, переможці І етапу проекту Гайдукевичі Юлія та Валентина, а супроводжувала їх під час поїздки заступник директора Великобірківського БТШ Злонкевич Соломія Віталіївна !
Першою країною куди завітала наша група була Литовська Республіка.
Дітвора мала приємну зустріч з мером м.Тракай, під час якої лунала українська коляда.
Спільно з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним Книгу Добра було передано Міністру закордонних справ Литви Лінасу Лінкявічюсу.
Другою країною подорожі була Латвійська Республіка.

Делегація зустрілася із головою парламенту пані Інарою Мурнієце та передала їй на зберігання у головну книгозбірню країни Книгу Добра. 
Наша Яна Жук у свій день народження мала честь вручити цю книгу пані Інарі.
17 січня 2019 року Книгу буде презентовано на засіданні Латвійського парламенту.
Окрім цього, дітям організували чудову, пізнавальну екскурсію м.Рига.
Третьою країною, в бібліотеці якої буде зберігатися Книга Добра - є Естонська Республіка, яка в певній мірі є її батьківщиною. 

13 січня в домашній атмосфері спільно із Посольством України в Естонії, Конгресом українців в Естонії та Центром української культури у м.Таллінні за участі голови парламенту Ейкі Нестора було передано "Книгу Добра" для національної бібліотеки Естонії  нашими вихованцями - Гайдукевич Юлією та Потураєм Юрієм. Під час передачі Книги українські діти виконали для усіх запрошених колядки.

Відвідання Центру української культури в м.Таллінні, де Книгу Добра створювали, знайомство з людьми, які її втілювали в реальність, екскурсія казковою столицею Естонії справили неабияке враження.
З нагоди Різдяних свят, на всіх зустрічах діти колядували та вітали високоповажних осіб з величним святом Різдва Христового.
Дякуємо всім Добрим людям, завдяки яким, ця подорож була організована. А саме, Міністерству закордонних справ України, Українському центру молоді і дітей в Латвії, голові правління Ользі Берзі та Товариству підтримки України, члену правління Тетяні Лазді, Послу України в Естонії Мар'яні Беці, керівнику Центру української культури у м.Таллінні Анатолію Лютюку та голові Конгресу українців Естонії Вірі Коник. Почесному консульству Угорщини в м.Львові Ларисі Малех, п.Віктору Анушкевичусу, усім дітям та дорослим, які своїми добрими справами створили Книгу Добра.
Давайте творити добро разом!


Немає коментарів:

Дописати коментар