понеділок, 13 листопада 2017 р.

Екскурсія в творчу майстерню "ҐЗИМС".

Екскурсії на виробництво - що може бути більш захоплююче для школярів, які щодня намагаються зрозуміти, як влаштований цей великий світ. 
Сьогодні для вихованців гуртка «ПТМ» Великобірківського БТШ гостинно відкрила двері ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ «ҐЗИМС», що у Великих Бірках . 
Маценьків Ольга Іванівна люб’язно надала можливість спостерігати процес створення ексклюзивних виробів з різних порід натуральної деревини.

Екскурсію виробничими цехами творчої майстерні провів досвідчений майстер своєї справи Карпець Володимир Миколайович. Він детально розповів про кожну операцію обробки деревини і їхню послідовність аж до виготовлення готового виробу .

Звичайно процес створення виробу супроводжується використанням різних інструментів і обладнання.






Діти мали можливість побачити і дізнатися про призначення різноманітних видів ручних і електричних інструментів для обробки деревини та станків, таких як фугувальний, рейсмус, форматно-розкрійний, довбальний, фрезерний.
Гуртківці із захопленням спостерігали за роботою професійного обладнання, запам’ятовували нові назви і порівнювали з механічними прототипами. Особлива увага була прикута до застосування лобзиків, струбцини, шліфувальних машинок, пневматичного пістолета на мікрошпильки.
А також діти ознайомилися з видами оздоблення деревини, в складальному цеху побачили вже готові меблі, дізналися з чого і як виготовляється фанера. Родзинкою екскурсії стало знайомство з різними породами деревини, що представлено на 3Д панелі у дивовижній дизайнерській конструкції.
А ще вразило дітей те, що кожен працівник на виробництві слідкує за чистотою на своєму робочому місці і тому в цехах чисто і охайно, а опилки і стружки завжди підметені і знаходяться в передбаченому для цього місці.
На завершення зустрічі нам подарували фанерні відрізки, щоб ми вчилися столярного мистецтва на гуртку та ще й пригостили солодощами. 
Дякуємо Ользі та Богдану Маценькам за можливість пізнавати секрети виробництва нашим вихованцям у творчій майстерні! Адже, саме під час проведення такого виду екскурсій діти відкривають для себе щось цікаве та незвичайне, а ще отримують поштовх до самовдосконалення.


Детально про продукцію творчої майстерні можна ознайомитися за посиланням:
 

Немає коментарів:

Дописати коментар